Főoldal
MX Park a Twitteren MX Park a Facebookon

Motocross Egyesület Csákánydoroszló - GPS koordináták: N 47o 23' 785" E 16o 62' 520" - E-mail:

Egyesület


A motocross sport Körmend térségében az 1990-es évek elején kezdődött az akkori még állami tulajdonban lévő, ám már megszűnt téglagyári gödörben.

Lelkes fiatalok és segítőik 1991-ben létrehozták saját egyesületüket Körmendi Vasparipa Egylet név alatt és több évig komoly versenyeket rendeztek, szép eredményeket értek el motocross és supercross szakágban.

A motocross pálya később a privatizáció során magántulajdonba került. A város csak egy sokkal kisebb területet tudott kedvezményes áron az egyesületnek biztosítani. Az akkori lehetőségek nem voltak elegendők ahhoz, hogy itt egy valódi pálya kerüljön kialakításra.

Ekkor kezdődött a csákánydoroszlói motocross pálya története. A területet 1996-ban vásároltam akkori sporttársam édesanyjával közösen.
1998-ban kialakítottuk az első nyomvonalat és megtörtént a terület sportpályává történő minősítése hivatalos formában is. Minden évben hagyományos motocross versenyt szerveztünk a következő évek során.

2005-ben elindítottuk az akkori első Motocross Nyugat Kupát. Pályánk és tevékenységünk egyre ismertebb lett nemzetközi szinten is. Felmerült, hogy a pályát ne csak versenyek alkalmával használjuk közös motorozásokra, hanem azon kívül is. Az Uniós csatlakozás lehetővé tette, hogy a közeli Ausztriából és Szlovéniából is ellátogathassanak hozzánk motocross versenyzők, de olasz, német, horvát és svéd motorosok is jártak már nálunk. Az egyre növekvő ismertség és a motocross pálya folyamatos fejlesztése hozta magával a saját sportegyesület létrehozásának igényét.

Az egyesület 2008-ban alakult, kimondottan a csákánydoroszlói motocross pálya működtetésére és az ide tartozó, kötődő motorosok, versenyzők és szimpatizánsok összefogására, a sportág és a pálya fejlődésének elősegítése céljából.

Hosszú távú célunk, hogy egy fenntartható és fejlődőképes motocross pálya Csákánydoroszlón, valamint a hozzá kapcsolódó teljes infrastruktúra – víz, villany, szociális blokk, komplex öntözőrendszer, saját géppark – álljon rendelkezésre. A pálya használatát elsősorban a célunkkal azonosulni tudó, elveinket, elképzeléseinket támogató vendégek, motorosok, a sport rajongói számára ajánljuk! Amennyiben a pálya túlterhelt, regisztrált egyesületi tagjaink előnyt élveznek a pályahasználat során.

2009-től az egyesület tagja az Országos Szövetségnek (MAMS). Évi 2-3 versenyt rendez és több versenyzőt is indít a Magyar Bajnokságban, illetve a Régiós Nyugat Kupán. Mind a mai napig egyedüliek vagyunk a megyében, akik hivatalosan is tagjai az Országos Szövetségnek és lehetőséget biztosítanak a versenyzésre.

Amennyiben terveid szerint a motocross pályát rendszeresen kívánod használni, szeretnél részt venni munkánkban, legyél Te is az egyesület tagja, hogy segítő szándékod a pálya fejlesztésének előmozdítása során érvényesíthesd!

további galériák

képgaléria