Főoldal
MX Park a Twitteren MX Park a Facebookon

Motocross Egyesület Csákánydoroszló - GPS koordináták: N 47o 23' 785" E 16o 62' 520" - E-mail:


Versenybeszámoló!

2015. október 12. 10:56

Okt 10.-én Csákánydoroszló adott otthont a junior Motocross Országos bajnokság 6. fordulójának és az MXMANIA kupaversenynek.

Részletes eredmények:

http://www.chronomoto.hu/livetiming/pdf/?eventid=20151010_mx_csakanydoroszlo

Rekordszámu 153 induló vett részt az eseményen.A magyarokon kívül osztrák szlovén román és szlovák versenyzökkel zajlottak az izgalmas futamok 2x7 kategóriában.Vas megyei vonatkozásban történelmi jelentőségű,minden korábbi rekordot meghaladó volt ez a rendezvény!

Az időjárás kitartott és szerencsére csak a díjátadó után kezdett el igazán esni.A bizonytalan időjárás ellenére több száz néző volt kiváncsi a rendezvényre.A nézők és a szakemberek is elismerően nyilatkoztak a pálya előkészítéséről és a szervezésről.Az edzések során egy szlovén pilóta Peter Tadic bukott és korházba kellett szálítani ahol kiderült hogy bordatörést szenvedett de egyébként jól van.Ezután minden futam balesetmentesen lement ami egy ekkora létszámnál nagy dolog!A szervezők a gyermek nézők részére légvárral és egyéb játékokkal kedveskedtek,illetve az ebédszünetben egy helyi illetőségű IRON BRADERS nevü banda street workout bemutatójával kedveskedtek,mely szintén nagy sikert aratott!

A rendezvény sikeres lebonyolítása miatt az egyesület részéről csak egy induló tudta vállalni a versenyt.A szombathelyi Horvát Ádám kategóriája középmezőnyében végzett.

A helyi "csodagyerek" a csak 16 esztendős Zsigovits Norbert sajnos nem tudott részt venni az eseményen sokak bánatára.Norbi előző hétvégén megnyerve a GCC /német cross country/ bajnokság utolsó futamát  Németország Junior Bajnoka  lett!Ezzel lehetőséget kapva az europabajnoki fordulón való részvételre  Ausztriában ami sajnos ugyanekkor volt.Norbi ott ezüstérmes lett!!Innen is gratulálunk neki és reméljük hogy később erről egy hosszabb beszámolóval jelentkezhetünt.

Eredmények:

MX 50maxi:Zanocz Noel,Borbás Balázs,Paitz Miklós

           mini:Travnev Iván Ákos,Orlov Ferenc,Osztotics Patrik

MX 65:Popovici Marius,Técsi László Márk,Pergel Bence

MX 85:Jakob Kristof,Harcsa Márk,Klausz Norbert

 

vissza

további galériák

képgaléria